Bardzo pomocną procedurą w procesie produkcji dań gotowych, jest tzw. coating czyli powlekanie. Proces powlekania zapewnia równomiernie cienką warstwę składników sosu i przypraw na składnikach dnaia.
Pozwala ustandaryzować produkcję dań dla cateringu lub produktów gotowych do spożycia i nadal dostarczać doskonałą jakość.
Zalety coatingu:
- 0% pozostałości sosu
- Redukcja marnotrawstwa żywności, efektywne zużycie sosu i proszku
- Maskowanie smaków i zapachów, równomierne nakładanie warstw
- Dłuższy okres przydatności do spożycia
- Delikatna ochrona konsystencji dzięki indywidualnym kombinacjom produktów
- Ochrona przed wilgocią i utlenianiem
- Bardzo dobra płynność i dokładne dozowanie
- Lepszy smak
- Lepsza stabilność przechowywania
- Łatwe porcjowanie dla klientów
Rozwiązania dostarczane przez firmę Günther zapewnia najwyższą jakosć i niezawodność technologii. Wszystkie części wykonane są ze stali nierdzewnej. Dowolnie programowalny interwał chłodzenia. Bęben zamontowany trzypunktowo, pływający, na wytrzymałych kołach z oddzielnym bezpośrednim napędem łańcuchowym z blokadą cierną. Maszyna dwudrzwiowa: 1 drzwi do załadunku/rozładunku i 1 drzwi do wprowadzania azotu. Prędkość obrotowa bębna od 0,5 do 10 obr. Wygodne sterowanie za pomocą ekranu dotykowego MC2R.