Bardzo pomocną procedurą w procesie produkcji dań gotowych, jest tzw. coating czyli powlekanie. Proces powlekania zapewnia równomiernie cienką warstwę składników sosu i przypraw na składnikach dnaia.
Pozwala ustandaryzować produkcję dań dla cateringu lub produktów gotowych do spożycia i nadal dostarczać doskonałą jakość.
Zalety coatingu:
- 0% pozostałości sosu
- Redukcja marnotrawstwa żywności, efektywne zużycie sosu i proszku
- Maskowanie smaków i zapachów, równomierne nakładanie warstw
- Dłuższy okres przydatności do spożycia
- Delikatna ochrona konsystencji dzięki indywidualnym kombinacjom produktów
- Ochrona przed wilgocią i utlenianiem
- Bardzo dobra płynność i dokładne dozowanie
- Lepszy smak
- Lepsza stabilność przechowywania
- Łatwe porcjowanie dla klientów
Rozwiązania dostarczane przez firmę Günther zapewnia najwyższą jakosć i niezawodność technologii. Wszystkie części wykonane są ze stali nierdzewnej. Dowolnie programowalny interwał chłodzenia. Bęben zamontowany trzypunktowo, pływający, na wytrzymałych kołach z oddzielnym bezpośrednim napędem łańcuchowym z blokadą cierną. Maszyna dwudrzwiowa: 1 drzwi do załadunku/rozładunku i 1 drzwi do wprowadzania azotu. Prędkość obrotowa bębna od 0,5 do 10 obr. Wygodne sterowanie za pomocą ekranu dotykowego MC2R.
CZYTAJ RÓWNIEŻ
15 października 2024
27 września 2024
20 czerwca 2024
21 maja 2024