Bardzo pomocną procedurą w procesie produkcji dań gotowych, jest tzw. coating czyli powlekanie. Proces powlekania zapewnia równomiernie cienką warstwę składników sosu i przypraw na składnikach dnaia.  
Pozwala ustandaryzować produkcję dań dla cateringu lub produktów gotowych do spożycia i nadal dostarczać doskonałą jakość.

Zalety coatingu:

  • 0% pozostałości sosu
  • Redukcja marnotrawstwa żywności, efektywne zużycie sosu i proszku
  • Maskowanie smaków i zapachów, równomierne nakładanie warstw
  • Dłuższy okres przydatności do spożycia
  • Delikatna ochrona konsystencji dzięki indywidualnym kombinacjom produktów
  • Ochrona przed wilgocią i utlenianiem
  • Bardzo dobra płynność i dokładne dozowanie
  • Lepszy smak
  • Lepsza stabilność przechowywania
  • Łatwe porcjowanie dla klientów

Rozwiązania dostarczane przez firmę Günther zapewnia najwyższą jakosć i niezawodność technologii. Wszystkie części wykonane są ze stali nierdzewnej. Dowolnie programowalny interwał chłodzenia. Bęben zamontowany trzypunktowo, pływający, na wytrzymałych kołach z oddzielnym bezpośrednim napędem łańcuchowym z blokadą cierną. Maszyna dwudrzwiowa: 1 drzwi do załadunku/rozładunku i 1 drzwi do wprowadzania azotu. Prędkość obrotowa bębna od 0,5 do 10 obr. Wygodne sterowanie za pomocą ekranu dotykowego MC2R.

CZYTAJ RÓWNIEŻ

Strona główna
4 marca 2025
Strona główna
20 czerwca 2024
Strona główna
21 maja 2024