Nowości maszynowe
PROVISUR - najwyższy poziom higieny i bezpieczeństwa żywności
CZYTAJ DALEJHANDTMANN - NAJLEPSZY DOSTAWCA SPRZĘTU | MASZYN 2020 roku
CZYTAJ DALEJInnowacyjna technologia lamp UVC odpowiedzią na ryzyka zakażenia wirusem Sars-Cov-2
Promatec wprowadza do swojej oferty opatentowane rozwiązanie firmy Handtmann-lidera maszyn do przetwórstwa spożywczego. Nowe nadziewarki wyposażone są w moduł lamp UVC dezynfekujący powietrze wokół maszyny.
Nowa jakość nastrzyku i masowania marki Günther
Rozmowa z Markiem Dudkiem, szefem serwisu marki Günther
Technologia porcjowania dla przemysłu piekarniczo/cukierniczego - małe i średnie przedsiębiorstwa
Rozmowa z Pawłem Marczakowskim, Dyrektorem Działu Sprzedaży Maszyn
Wiemy już, że Handtmann to światowej sławy producent systemów do napełniania i porcjowania produktów piekarniczo-cukierniczych. Wysoka technologia kojarzona jest zwykle z dużymi przedsiębiorstwami, jak i czym możemy zachęcić mniejsze zakłady produkcyjne do jej stosowania?
Dział Realizacji Projektów DRP
Rozmowa z Andrzejem Klonowskim, Kierownikiem Działu Realizacji Projektów
Co to jest dział DRP?
Dział Realizacji Projektów, w skrócie „DRP”, jest to dział w strukturach handlowych DSM (Dział Sprzedaży Maszyn), odpowiedzialny za koordynację i prowadzenie pokazów i uruchomień urządzeń z naszej oferty. Jest to także ostatni etap sprzedaży, jakim jest oddanie do eksploatacji zakupionego sprzętu.
IFFA 2019 - nowości na stoiskach maszynowych
Tegoroczna IFFA przeszła już do historii…
Promar, oprócz firmowego stoiska w nowym pawilonie 12, spotykał się z klientami na wszystkich stoiskach swoich maszynowych partnerów. W sumie obecni byliśmy na 12 stoiskach, gdzie odbyliśmy dziesiątki rozmów i prezentacji nowości jako wyłączny przedstawiciel do obsługi klientów z Polski.
Nastrzykiwarki i masownice Günther
Rozmowa z Robertem Caplewskim - Regionalnym Kierownikiem Sprzedaży w Dziale Sprzedaży Maszyn
Günther jest firmą o prawie 40 letniej tradycji. Co możemy znaleźć w ich asortymencie?
Günther specjalizuje się w produkcji zaawansowanych technologicznie nastrzykiwarek i masownic. Oferuje szeroką gamę nastrzykiwarek, począwszy od małych 1-igłowych do ręcznego nastrzyku, poprzez serwomotorowe jednogłowicowe nastrzykiwarki do mięs w wykonaniu do 354 igieł aż po dwugłowicowe rozwiązania Tandem i Duo nawet z aż 882 igłami.
Maszyny i przystawki Handtmann do produktów formowanych z mięsa mielonego
Rozmowa z Mariuszem Szczepaniakiem, Specjalistą ds. Wdrożeń Handtmann.
Stale rosnące tempo życia, skłania wiele osób do korzystania z dań gotowych na co dzień. Ale też od święta, szykując się do letniego grilla z przyjaciółmi coraz chętniej sięgamy po wyroby gotowe.
Grillowanie to podobno sport narodowy Polaków. Coraz częściej na tym weekendowym grillu, obok tradycyjnej kiełbasy i karkówki pojawiają się wyroby z mięsa mielonego. Jest to w dużej mierze zasługa ludzi młodych, którzy są otwarci na nietypowe smaki świata, szukają innowacji i inspiracji przy okazji grillowania. A mięso mielone, odpowiednio doprawione i uformowane, stanowi nawiązanie do tradycji grillowych kuchni amerykańskiej lub bałkańskiej.
Günther - nowa marka nastrzykiwarek w portfolio Promar
Odpowiadamy na potrzeby naszych klientów. Miło nam poinformować, że oferta maszynowa Promar wzbogaciła się o wiedzę i zaawansowanie technologiczne nowego partnera – niemieckiej firmy Günther Maschinenbau GmbH.
Analizatory składu mięsa Tomra
Rozmowa z Tomaszem Bieleckim, Dyrektorem Działu Rozwoju Biznesu w Promar
W październiku tego roku Promar rozpoczął współpracę z norweską firma Tomra.
- Tomra jest firmą o ponad 40 letniej historii. Jej misja: „tworzenie rozwiązań do optymalnej gospodarki zasobami z wykorzystaniem czujników i technologii analizy ich sygnałów” w pełni oddaje skandynawskie podejście do zrównoważonego i odpowiedzialnego korzystania z tego co nas otacza.
Dział Projektowy Promaru - więcej niż standard
Rozmowa z Krzysztofem Lewandowskim, projektantem maszyn w Promar
Promar od prawie 30 lat sprzedaje maszyny do produkcji żywności. Pierwotnie do przetwórstwa mięsnego, ale od dłuższego czasu sięga do niemal każdej dziedziny przemysłu spożywczego i nie tylko.
- Na dzień dzisiejszy obsługujemy około 500 zakładów produkcyjnych. Są to zakłady przetwarzające mięso – i tych jest najwięcej – ale również zakłady mleczarskie, piekarnie, zakłady przetwórstwa rybnego, producentów warzyw mrożonych, szeroko rozumianej wygodnej żywności czy dań gotowych. Oferujemy pojedyncze maszyny lub projektujemy i realizujemy linie produkcyjne wszędzie tam, gdzie produkcję należy unowocześnić, usprawnić lub uruchomić nową.
Centrum Serwisowe Promar, czyli serwis przyszłości
W Promar zawsze staramy się być o krok przed konkurencją i wychodzić naprzeciw oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów. Najlepszym dowodem nasze Centrum Serwisowe.